Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El DEFC 2023 ja té fotos guanyadores

08/06/2023

Educació Catalunya

Entre més d'un centenar d'imatges presentades, el jurat ha triat les guanyadores de les categories DEFC i Trànsit

Com a cloenda del DEFC 2023, el Concurs Fotogràfic recull la multiplicitat d'imatges i situacions que genera el Dia de l'Activitat Física al Carrer. El premi, com no podia ser altrament, és el lliurament de material per al centre educatiu, amb la idea que reverteixi en millors condicions per dur a terme l'assignatura d'Educació Física. Enguany, a més, hi havia la particularitat que el Concurs incorporava dues categories, la del DEFC pròpiament i la de Trànsit, d'acord amb la implicació al DEFC de la mobilitat activa, sostenible i segura. 

Cal dir que, en conjunt, es van rebre més d'un centenar d'imatges. I que després del procés de selecció oberta, mitjançant votació dels visitants del web, es va poder establir el rànquing de les deu imatges més votades, que van passar a la final, en la qual el jurat, finalment, ha decidit les dues fotografies guanyadores. Aquestes, concretament, han estat les següents:
DEFC2023-Concurs-FotogrGuanyadora.jpg (528 KB)

  • Categoria DEFC: Alumnes de 1r jugant als relleus pel túnel per tal de treballar la cooperació, presentada per Alba Palou, del Col·legi Episcopal de Lleida

DEFC2023-Concurs-Guanyadora-Transit.jpg (369 KB)
  • Categoria Trànsit: Responsabilitat vial, presentada per Jordi Cortés, de la Institució Lleida.
 

Algunes pistes...

El jurat ha valorat com a fotografia guanyadora de la categoria DEFC, l'emoció dels protagonistes, però també l'organització en l'exercici proposada per la docent, juntament amb la cooperació indispensable per assolir objectius compartits, a més de la disciplina, la coordinació, i així mateix l'adequació de l'activitat pròpiament al DEFC, en dur a terme l'assignatura al carrer, més enllà dels murs i fent arribar a l'espectador la dimensió central de l'Educació Física gràcies a la profunditat de camp. Enhorabona!

En la categoria Trànsit, amb el lema "mobilitat activa, sostenible i segura", la simbologia de la fotografia és el que destaquen des del Servei Català de Trànsit, en què el senyal d'Stop vol ser un moment d'aturada per reflexionar sobre la mobilitat, el DEFC com a indicador de com cal actuar i procedir per gaudir d'una circulació segura, ja sigui amb bicicleta, patinet o patins en línia. La fotografia, igualment, incorpora elements característics de trànsit, com són els cons i les cintes de delimitació d'espais. Un altre element molt important són els cascos, per evitar conseqüències indesitjables en els trajectes als centres educatius. Enhorabona!

Així mateix, el jurat vol agrair a tots els participants la seva tramesa d'imatges, enguany l'edició en què se n'han rebut més. D'altra banda, les fotografies més votades formaran part d'una galeria d'imatges que volen ser una exposició permanent per a la promoció permanent del DEFC.

Visita el lloc del DEFC: enllaç.

En aquesta galeria hi ha l'exposició de les deu fotografies finalistes per votació popular:Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.