Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El COPLEFC se suma a l'Opportunity

21/04/2020

Educació Lleida

El projecte Erasmus+ Opportuniy està impulsat per l'INEFC de Lleida i hi participaran nou socis de set països europeus

El projecte, impulsat pel company  Pere  Lavega (col. 5326) des de l'INEFC de Lleida, proposa una metodologia innovadora per emprar els jocs tradicionals amb la finalitat d'afavorir actituds d'inclusió social amb persones amb discapacitat intel·lectual i així mateix promoure també la igualtat d'oportunitats entre gèneres. El projecte s'adreça als centres educatius i inclou un curs de formació gratuït (en línia) sobre la matèria, l'elaboració  d'una guia pràctica sobre com emprar els jocs tradicionals i posarà a l'abast dels interessats una aplicació per a la recollida de dades a partir de l'experiència desplegada a la comunitat educativa; finalment, com a cloenda, està prevista la celebració d'una jornada o col·loqui a la mateixa ciutat de Lleida per donar a conèixer a la societat el resultat del conjunt d'activitats.

Lavega espera poder aconseguir el vistiplau de l'Agència Executiva a l'Àmbit Educatiu, Audiovisual i Cultural (EACEA) de la Unió Europea a principi d'aquesta tardor. Que se sumaria al suport que el projecte ja té de la UNESCO, amb el reconeixement des de tres continents. Els països d'Europa participants seran Espanya, Portugal, Itàlia, França, Croàcia, Polònica, i Tunísia a l'Àfrica. I com explica el nostre company sobre l'Opportunity, "li hem donat aquest nom, ja que és una oportunitat per activar un projecte molt engrescador, a nivell local i internacional". Pel que fa al curs, d'unes 60-70 hores, gratuït i que es podrà seguir en línia, impartit des de l'INEFC de Lleida, es treballarà perquè el reconegui el Departament d'Educació de la Generalitat com a mèrits curriculars docents. Finalment, la durada que s'ha previst per al projecte abastarà des del mateix curs vinent fins a l'any 2023.

El COPLEFC hi participarà oferint divulgació entre el col·lectiu col·legial, així com també en la sessió de presentació de resultats que es dugui a terme i, és clar, en la difusió d'aquests mateixos resultats pels diversos canals del Col·legi.
PereLavega-AEJeSTradicionals-P.jpg (207 KB)
Pere Lavega (col. 5326), impulsor del projecte Erasmus+ Opportunity

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.