Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El COPLEFC s'alia amb EpidemiXs contra la malaltia

El Col·legi participa i informa amb la societat científica i les institucions per mantenir informat el col·lectiu professional

El portal i aplicació EpidemiXs Coronavirus aplega una trentena de col·lectius i entitats que s'han sumat per poder oferir tota la informació científica, adreçada tant al col·lectiu sanitari com també al conjunt de la ciutadania. EpidemiXs Coronavirus presenta material divulgatiu, com poden ser vídeos de la mateixa OMS respecte de qüestions molt concretes, per exemple, les mesures que s'han de seguir en l'aïllament a la llar o preguntes sobre la manera correcte d'utilitzar les màscares de protecció. Hi ha un altre apartat de caràcter informatiu, amb el mapa d'evolució de la malaltia. S'hi pot trobar la informació més científica sobre què és aquest coronavirus, SARS-CoV-2, com es transmet i una manera d'explicar-ho als menuts de la casa (amb un vídeo de l'Hospital Infantil Sant Joan de Déu). També aporta dades per poder saber si s'està infectat i especialment, les mesures de prevenció que cal prendre, des de les mesures higièniques, com l'ús de guants i mascaretes, però també la necessitat del distanciament social, la importància d'evitar obrir les portes de les mucoses al virus, és a dir: boca, nas i ulls, entre altres dades i recomanacions.

Així mateix, aquest web de referència absoluta, inclou també apartats sobre: poblacions especials, falsedats que corren per les xarxes, consells en cas de quarantena i també preguntes freqüents.

Epidemixs-Coronavirus-Logos.jpg (68 KB)Formen part de les entitats i institucions que han fet possible aquest web i aplicació: la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria, Consejo General de Colegios de Farmacéuticos de España, Sociedad Española de Oncología Médica, Academia Española de Nutrición y Dietética, Consejo General de Colegios Oficiales de Dietistas-Nutricionistas, REDNuBe, Hospital de Sant Joan de Déu Barcelona, Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitaria, Clínic Barcelona Hospital Universitari, Instituto de Salud Global Barcelona, Col·legi de Metges de Barcelona, Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers Barcelona, IP, Infermera Virtual, COPLEFC, Ita. Especialistas en Salud Mental, Centre de Farmacovigilància de Catalunya, Fundació Institut Català de Farmacologia, Societat Catalana d'Especialistes en Psicologia Clínica, Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, Centre MQ Reus, EAP ABS Centelles- Osona Sud-Alt Congost, Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, EAP Sardenya Centre Universitari, Colegio Profesional de Fisioterapeutas Comunidad de Madrid, Consorci d'Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra, DKV, Digital Medical Evolution, Galènia Comunicació Mèdica, Salud Sin Bulos, SalusPlay.

Com a Col·legi, ens omple de satisfacció poder participar juntament amb tots aquests actors tan destacats en el benefici social i la lluita contra la malaltia i pandèmia. Sens dubte, aquesta és una manera més d'acomplir el que són la missió, visió i valors del COPLEFC, que té sempre al seu centre l'atenció al col·lectiu col·legial i el servei al conjunt de la ciutadania.

Epidemixs-Coronavirus-Mapa.jpg (188 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.