Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El COPLEFC insisteix en el plantejament legal inicial

07/05/2019

Barcelona

El dia 2 de maig la Comissió Directiva es va reunir amb Gerard Figueras i la UFEC sobre el futur de la Llei

Si el 27 de març el secretari general de l'Esport anunciava el calendari de reunions amb els agents del sector per avançar en l'elaboració d'un text de consens sobre la Llei de l'esport i l'activitat física, amb la vista posada al setembre, moment en què es presentarà ja en tràmit parlamentari als diversos partits polítics, el 2 de maig va ser el torn del COPLEFC. La reunió es va fer al Museu de l'Esport Dr. Melcior Colet i per part del Col·legi hi va assistir la Comissió Directiva: Pere Manuel, com a president; Carmen Ercilla, vicepresidenta; Òscar Durán, tresorer, i Elisabeth Boloix, com a secretària, acompanyats d'Alèxia Pérez, gerent, i Raquel Mirabet, experta en dret de l'esport del COPLEFC i que ja va elaborar el Dictamen sobre el contingut del projecte per a la Llei de l'esport i l'activitat física.

De part de la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física (SGEAF), denominació actualitzada de l'organisme de la Generalitat, a més de Gerard Figueras, secretari general, van assistir a la reunió Antoni Reig, director del CCE; Santi Siquier (col. 4339), responsable d'acció territorial; Joaquim Perisé (col. 7742), cap de gabinet, i Pere Vila (col. 59974). Mentre que de part de la UFEC, hi van participar Josep M. Lluch (col. 5899), com a secretari general-gerent, i Isabel Pérez, assessora jurídica de la UFEC.

La reunió va servir per renovar la implicació del Col·legi en l'elaboració d'aquest nou text legal, per bé que la professió que representa el COPLEFC no està disposada a oferir un xec en blanc a qualsevol redacció que es pugui proposar. Cal tenir present que l'inici de tramitació parlamentària el darrer trimestre de l'any està vinculada a l'activació de la ILP, que com ja va manifestar públicament el Col·legi al seu moment, no suposa un bon text de partida ni encara menys d'arribada.

Després d'aquesta trobada, la SGEAF seguirà el calendari previst de reunions bilaterals amb tots els altres agents implicats. Sobre les quals, més enllà de la lògica necessitat, el COPLEFC espera que en algun moment es pugui dur a terme una reunió conjunta, amb tots els actors, com a procediment que facilitaria la discussió i el consens. Finalment, abans del tràmit parlamentari, el Col·legi espera poder disposar del document base, elaborat per la Secretaria.
ReunioLlei-20190502-WA0004.jpg (359 KB)