Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El Concurs Fotogràfic del DEFC 2024, amb la inclusió

11/06/2024

Educació Catalunya

'Esport i inclusió, lligats de la mà', de José Luis Mora, Escola Remolins de Tortosa, fotografia guanyadora

El Dia de l'Educació Física al Carrer 2024 va ser un èxit rotund, amb una xifra de participació d'alumnes mai vista en les nou edicions anteriors a Catalunya, tal com es pot comprovar al web específic del DEFC. L'èxit, però, no es limita a assolir un nombre determinat, sinó que el DEFC és un motiu per recordar a la societat que l'Educació Física és imprescindible per gaudir d'una ciutadania saludable, ja que facilita l'harmonia de cos, ment i integració social. Amb aquests principis, la fotografia seleccionada definitivament com a guanyadora del prop d'un centenar que s'hi van presentar, recull especialment l'esperit del DEFC, un esperit que, plasmat en imatge, permet esdevenir un record permanent i facilitar el DEFC més enllà de la jornada concreta en què celebra.

La fotografia guanyadora enguany, Esport i inclusió, lligats de la mà, presentada pel mestre José Luis Mora, de l'Escola Remolins de Tortosa, té un context que l'autor explica amb vehemència, com a ferm defensor precisament de la inclusió i del seu significat, per mitjà del DEFC. Perquè la imatge està feta a l'espai públic, com ho és la pista d'atletisme municipal, "amb una cursa escolar, gràcies a una proposta en coordinació amb el Consell Esportiu del Baix Ebre, en què s'obre l'activitat a les famílies i amb la invitació a personalitats de l'Ajuntament", com afirma José Luis Mora, i “d'aquesta manera es busca traslladar els valors del que significa l'Educació Física i l'esport”.

Per a l'Escola Remolins, tal com manifesta el seu mestre d'Educació Física, "el DEFC és un clàssic i una jornada destacada apuntada al calendari del centre. Perquè a l'Escola també fem una olimpíada en el marc del Pla Català de l'Esport Escolar".

Tal com diuen els objectius establerts a les bases del Concurs Fotogràfic del DEFC, els valors d'una Educació Física de qualitat, de la qual ningú ha d'estar privat, respecten les capacitats personals. Perquè no es pot negar que els protagonistes de la imatge, els dos nens, reflecteixen la joia de la pràctica en un entorn de complicitat, no solament de la resta d'infants presents, sinó també de les famílies que simbolitzen les mares que s'hi veuen. I fins i tot, es podria dir, superant les barreres, que en aquest cas són la separació entre públic i atletes, que assoleixen les seves pròpies marques, una de les lliçons quotidianes de l'Educació Física escolar.

Una altre motiu d'èxit del DEFC, any rere any, és el mosaic que s'aconsegueix amb la participació al Concurs Fotogràfic, i fins i tot més enllà, també en l'espai efímer, o no tant, de les xarxes socials seguint l'etiqueta #DEFC. En conjunt, amb aquestes imatges es tanca el cercle cirtuós del Dia de l'Educació Física al Carrer.

Visita l'espai web del DEFC: enllaç.

I pensa en el DEFC 2025...  DEFCGuanyadora2024-EscolaRemolins-Tortosa-JLuisMora.jpg (439 KB)
Esport i inclusió, lligats de la mà, José Luis Mora Martínez, Escola Remolins, fotografia guanyadora del Concurs Fotogràfic DEFC 2024.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.