Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Educació Física i cognició

27/05/2022

Educació

Els darrers descobriments en l'àmbit de la neurociència mostren una gran influència de l'activitat física en el desenvolupament i el funcionament cognitiu de les persones. No obstant això, el fet de ser físicament actiu no comporta de manera automàtica i immediata una millora cognitiva, sinó que és necessari intervenir-hi per treure el màxim partit del potencial educatiu de l'Educació Física, especialment en etapes de creixement. Amb aquesta voluntat de ser a l'avantguarda de les tendències sobre aquest àmbit, el COPLEFC ha reunit especialistes del màxim nivell sobre la qüestió. A més a més, des d'una voluntat pràctica, es donaran idees i recursos per afavorir tant com sigui possible el desenvolupament cognitiu de l'alumnat.

Els ponents

La sessió s'ha concebut convidant-hi veus de gran reconeixement que aportaran els punts de vista més avançats sobre la matèria:

Albert Batalla Flores (col. 4600). Professor titular a la Facultat d'Educació de la UB. Llicenciat en EF per l'INEFC de Barcelona, Dr. en Ciències de l'Educació. Màster en Psicologia de l'Esport. Coordinador del grup de treball Motricitat, Cognició, Infància i Escola.

David Bueno. Professor i investigador de la Secció de Genètica Biomèdica, Evolutiva i del Desenvolupament de la UB. Director de la Càtedra de Neuroeducació UB-EDU1st. Autor d'una setantena d'articles científics i vint-i-tres llibres d'assaig i divulgació sobre la matèria. Col·laborador en diversos mitjans de comunicació. Assessor de l'International Bureau of Education de la UNESCO. Participa en projectes de reflexió i innovació educativa promoguts per la Generalitat de Catalunya.

Josep Cabedo Sanromà (col. 5754). Professor titular de la URL i de la FPCEE-Blanquerna. Docent en estudis d'Educació Primària i del grau de CAFiE. Responsable de la línia de recerca comportament motor del grup de recerca consolidat Salut Activitat Física i Esport. Acreditat com a contractat doctor des de l'any 2015 i amb un tram de recerca viu.

Anna Aranda. Mestra d'EF a l'escola Claret de Barcelona.

Gabriel Díaz. Professor associat al Departament de Didàctiques Aplicades de la UB (Grau d'Infantil i Primària). Mestre d'Educació Física i coordinador de l'àmbit de l'Esport, la Salut i les Arts a l'Escola Garbí. Formació en educació primària, educació física, màster en neuropsicologia i educació i doctorand en el programa Activitat Física, Esport i Educació. Investigador en la línia de recerca: Incidència de l'Activitat Física en les Capacitats cognitives (projecte Moure's i Pensar, amb l'Hospital Sant Joan de Déu.

Carme González. Pedagoga. Mestra d'educació infantil. Psicomotricista. Dra. en Educació. Professora convidada per la Universitat Panamericana amb seu a Guadalajara i Aguascalientes (Mèxic), Formadora de mestres en diferents institucions públiques i privades mexicanes, a les ciutats de Guadalajara, Culiacan i Aguascalientes. Professora associada a la UB. Professora associada a la UAB.

Marc Guillem. PDI associat, Facultat d'Educació UB. PDI associat, Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes UVIC, Agregat a la Càtedra de Neuroeducació EDU1st-UB. Formador del Comitè Tècnic de la Federació Catalana de Basquetbol. Doctorand a la UB.

Miguel Ángel Lira. Doctor en Didàctica de l'Educació Física i l'Esport (UB-INEFC Barcelona), Especialista en Alt Rendiment Esportiu. Màster RETAN  per l'INEFC Barcelona. Mestre especialista en Educació Física a l'Escola Sant Martí d'Arenys de Munt. Professor vinculat al Departament de Didàctiques Aplicades. De la Unitat d'Educació Física UB. Entrenador nacional de judo, sisè dan.

Sergio Moneo. Tècnic superior en Animació d'Activitats Físiques i Esportives. Diplomat en Magisteri d'Educació Física. Màster en Activitat Física i Educació. Doctor per la UB. Professor associat a la Facultat d'Educació de la UB.

Joana Niubò Solé (col. 12705). Professora d'Educació Física de l'Institut Quercus. Professora associada a la UB i membre del grup d'investigació Motricitat, Cognició, Infància i Escola de la UB. Doctoranda a la UB.

Eric Roig Hierro (associat 042272). Professor associat a la UB al grau d'Educació Primària (menció d'Educació Física). Doctorand per la UB (especialitat Activitat Física i Cognició). Tècnic de recerca en projecte d'investigació del COPLEFC i la UB.

Com és habitual al COPLEFC Aula, aquesta sessió és oberta a tothom, i té caràcter gratuït, per bé que cal inscripció prèvia.


Més informació: enllaç.

COPLEFCAula-EF-Cognicio.jpg (155 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.