Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Dia Mundial de l'Activitat Física a casa

Com cada 6 d'abril, se celebra el DMAF, a Catalunya impulsat per la SGEAF

L'abril és un mes de molta visibilitat de l'activitat física, amb el Dia Mundial de l'Activitat Física i, per al col·lectiu educatiu del COPLEFC, mitjançant el Dia de l'Educació Física al Carrer (DEFC). Enguany, però, ni l'un ni l'altre no es podran manifestar públicament en concentracions en espais públics a causa del coronavirus i l'estat de confinament decretat pel Govern de l'Estat. Per això, l'objectiu és conscienciar la ciutadania perquè celebri el DMAF a casa. Sens dubte, serà una celebració diferent, perquè no tindrà el corresponent acte central, que des del 2010 s'esdevé en una ciutat del país, juntament amb una munió de propostes locals per tot el territori que fan de Catalunya, país esportiu en l'àmbit internacional.

Amb tot, els objectius continuen sent els mateixos de sempre: la promoció de l'activitat física com a eina de salut i benestar i la divulgació dels seus efectes beneficiosos contra el sedentarisme, un dels principals factors de risc de mort als països occidentals. El missatge pren encara més importància en l'actual situació de confinament.

En aquesta línia, prenen més relleu encara el seguit de campanyes i propostes que recorden aquest missatge de mantenir-se actiu. És el cas de Gent activa des de casa, promoguda per la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física, amb consells útils per a persones de totes les edats. I la campanya que impulsa el COPLEFC activa Catalunya, que recull tot un seguit de propostes d'exercicis físics a casa divulgats per professionals sempre, perquè garanteixin la seguretat i la qualitat en la pràctica d'activitat física. En aquest mateix sentit, el Canal Salut recull els tres vídeos Tens 15 minuts per a tu? que han estat elaborats des del COPLEFC, juntament amb l'INEFC i la Diputació de Lleida en el marc del projecteu europeu EUPAP-Cat.

Sens dubte, l'estat de confinament actual, aprofitant el Dia Mundial de l'Activitat Física, pot convertir-se en una oportunitat per incorporar la pràctica quotidiana en tota mena de condicions i casos.

Una nova peça animada i més propostes

La Secretaria, tal com recorda la seva nota de premsa, "ha editat una peça animada especifica per al DMAF, que complementa la resta de materials audiovisuals difosos en les últimes setmanes a través de les xarxes socials de la SGEAF, on es recorda a la ciutadania la importància de seure menys i moure's més, i fer activitat física cada dia, acumulant 30 minuts els adults i gent gran, i 60 minuts els infants i adolescents, seguint les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut, a la vegada que es recalca el missatge que una vida activa i l'adopció d'uns hàbits saludables millora la salut física i mental, i disminueix l'estrès, l'ansietat i la depressió".

Enguany també s'anima la població a compartir a les xarxes socials fotos i vídeos de les activitats d'aquesta jornada amb les etiquetes #gentactiva, #JoActuo i #JoEmQuedoACasa fins que acabi el confinament.

I l'Àrea d'Esport Escolar del CCE ha convocat el Concurs del DMAF 2020 per a centres del PCEE, en què coordinadors i coordinadores del Pla, entre el 6 i el 30 d'abril, poden: 1) explicar, a través d'un escrit, una fitxa o un vídeo (màxim 1 minut) les propostes que han fet arribar als infants i adolescents per fer aquesta hora d'activitat física diària a casa, i 2) animar els infants i adolescents del seu centre a fer vídeos (màxim 1 minut) de com es mostren actius aquests dies. En tots dos casos, el termini acaba el dia 1 de maig (s'ha d'enviar a esportescolar@gencat.cat) i el premi serà una activitat al Circuit de Barcelona-Catalunya per al curs 2020-21.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.