Dia internacional contra la violència envers les dones
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Dia internacional contra la violència envers les dones

El COPLEFC s'ha adherit al Manifest per a l'eliminació de la violència envers les dones

El COPLEFC, com a institució compromesa amb la ciutadania mitjançant l'activitat física i l'esport, també promou la igualtat entre les persones, entre les dones i els homes, i la seva vida en llibertat: per això vol deixar constància públicament del seu més ferm rebuig de qualsevol violència, sigui de la mena que sigui, contra les dones. I per això participa activament en la Comissió de Dones i Igualtat de la Intercol·legial, difon les activitats que aquesta promou i territorialment se suma i col·labora en activitats que es duen a terme al nostre país el 8 de març cada any.

Per tant, si bé algunes de les actuacions esmentades situen problemes d'igualtat i de caràcter laboral, el Col·legi com a institució es posiciona també en contra de la violència exercida contra les dones en aquesta data commemorativa precisament de l'assassinat de  tres germanes activistes polítiques a la República Dominicana: Minerva, Patria i María Teresa Mirabal, fa seixanta anys.

Des del Col·legi, doncs, s'ha signat el Manifest que, a partir del record d'aquest trist esdeveniment i la reflexió actualitzada d'acord amb la situació de pandèmia i confinament que tenim com a context, vol ajudar a conscienciar tothom, homes i dones, a actuar en contra dels casos de violència i denunciar-los; si cal, trucant al telèfon 112, d'emergències; o al 900 900 120, telèfon contra la violència masclista (atenció 24 h).  Com diu el missatge dels vídeos que s'ofereixen als joves, com a responsables de la societat del futur: "Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes", perquè l'any passat, a Catalunya, 6.721 homes van ser detinguts per exercir violència masclista.

Igualment, des del COPLEFC fem difusió de la informació disponible sobre aquest Dia Internacional per a l'Eliminació de les Violències envers les Dones en aquest enllaç. També s'hi pot donar suport, ja sigui signant el formulari del manifest institucional (enllaç) i fer-ne difusió a les xarxes socials amb el nom @icdones i l'etiqueta #Manifest25N2020. També es pot accedir a aquest: enllaç.

I recordem els missatges directes:

  • Si vols saber on és, què fa i amb qui a cada instant #ÉSVIOLÈNCIA
  • Si justifiques el masclisme amb "peròs" #ETSCÒMPLICE
  • Si insisteixes a tenir sexe quan ella no vol #ÉSVIOLÈNCIA
  • Si comparteixes continguts sexuals sense consentiment #ÉSVIOLÈNCIA
  • Si el teu amic l'agredeix sexualment i tu te'n desentens #ETSCÒMPLICE


Llegeix el manifest 2020: enllaç.

Informa't sobre les violències masclistes. Dossier estadístic elaborat per l'Observatori de la Igualtat de Gènere: enllaç.