Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Curs 2020-21: Educació Física més que mai

22/05/2020

Educació Catalunya

El COPLEFC ha adreçat una carta al conseller d'Educació per encarar el proper curs 2020-21

Avui, 22 de maig, el Col·legi ha enviat una carta a Josep Bargalló, com a conseller del Departament d'Educació de la Generalitat, en la qual s'ofereix a col·laborar colze a colze amb l'Administració per garantir la salut i la seguretat del col·lectiu escolar i docent en la quotidianitat de l'assignatura, així com per fer les adaptacions curriculars necessàries  i evitar alguns perjudicis que ha comportat la COVID-19, com són el sedentarisme i la inactivitat física, entre els aspectes més visibles. La carta, així mateix, ha servit per recordar la importància de la matèria d'Educació Física durant el confinament, en què els docents han estat  els professionals que han aportat a bona part de la comunitat educativa i les seves famílies un conjunt de pràctica saludable. Aquesta actuació coincideix amb la que el Consejo COLEF ha adreçat al Ministerio de Educación, en què també posa a disposició un grup d'experts per al millor funcionament de la vida acadèmica el curs escolar 2020-21.

A Catalunya, tal com s'exposa a la carta adreçada per Pere Manuel al conseller Bargalló, el COPLEFC vol contribuir a resoldre les incerteses que planen damunt el proper curs i, vista l'experiència que ha suposat el confinament, recorda que l'assignatura d'Educació Física hauria d'assumir un paper més rellevant en el marc educatiu, amb qüestions no solament relacionades amb "la higiene i l'organització dins dels centres educatius, sinó directrius específiques relacionades amb la matèria, els espais i equipaments, així com respecte de les activitats i l'organització metodològica més escaients". Finalment, es proposa "afrontar conjuntament els protocols, adaptats al context i per afrontar els problemes que s'hagin de resoldre al nostre entorn, a fi d'impartir la matèria d'Educació Física amb seguretat, en qualsevol dels escenaris previstos per al curs vinent".

Per exemple
Una carta i una proposta d'intervenció necessària, per evitar de bon començament que es pugui voler utilitzar per a altres finalitats "l'aula d'Educació Física", perquè és així com cal considerar els gimnasos dels centres escolars. Aquesta situació, doncs, i la complexitat i les incerteses que planen per al proper curs 2020-21, obligaran a una entesa entre la veu experta i l'organització administrativa. Caldrà seguir la situació.

Podeu llegir la carta al conseller d'Educació de la Generalitat
50_ 20200522_Carta-a-ConselleriaEducació-_page-0001.jpg (175 KB)  50_ 20200522_Carta-a-ConselleriaEducació-_page-0002.jpg (110 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.