COVID-19 i preparació física
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

COVID-19 i preparació física

El COPLEFC Aula organitza la darrera trobada digital abans de les vacances d'estiu

El COPLEFC, compromès amb l'evidència científica, ha convidat el divendres 17 de juliol de 2020, d'11.00 a 12.15 h, per a aquesta darrera sessió de trobades digitals, el Dr. David Domínguez Alatorre, metge especialista en Medicina Esportiva i Medicina Interna al Servei de Medicina de l'Esport de l'Hospital Clínic i de Sant Joan de Déu. D'acord amb el títol de la sessió, parlarà sobre la relació existent entre preparació física i COVID-19. En primer lloc, es tracta de conèixer quines característiques té aquest coronavirus, un element biològic nou; tot seguit, d'aprofundir en les seqüeles i efectes secundaris dels tractaments amb què s'hi ha hagut de lluitar, i, finalment, la trobada posarà damunt la taula com pot afectar l'estructuració i la planificació d'entrenaments i preparació física. Una trobada digital, doncs, pensada precisament en el futur, diguem-ne de "nova normalitat" o de represa de l'activitat habitual.

La sessió està oberta a tots els professionals de l'activitat física i de l'esport, que al moment d'inscriure-s'hi ja podran formular les preguntes que considerin oportunes, una opció que facilita el debat de la trobada, amb respostes específiques del Dr. David Domínguez.

Des del Col·legi, com a necessitat detectada entre els professionals del sector, es planteja una casuística molt comuna, com és com cal actuar quan es té davant un esportista, o  client o alumne que hagi superat la COVID-19, és a dir, quines recomanacions caldria seguir abans de reprendre l'entrenament o l'activitat física que es feia abans de la malaltia, o per exemple si resulta recomanable exigir proves de valoració funcional, o en quins casos... Sens dubte, tot un debat de gran rellevància.

La sessió és novament gratuïta, però cal inscriure-s'hi prèviament, aquí.

Organitza:                                                                       Col·labora:
COPLEFC-LogoSenseNom.jpg (194 KB)  logo-medicina-esport-color-fonstransparent-01-SantJoanDeu.png (63 KB)