Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Buscar solucions a les amenaces

02/12/2022

PIMEC Esports reclama que es materialitzi amb urgència el pla de reactivació per a les mipimes del sector

El 29 de novembre la sectorial empresarial PIMEC Esports, de la qual forma part el COPLEFC, va reclamar en boca del seu president, el company August Tarragó Sabat (col. 7780), "que es materialitzi de manera urgent el pla de reactivació del sector esportiu, ja que les conseqüències de les restriccions per la pandèmia i els elevats preus de l'energia estan fent perillar les mipimes del sector". 

El president de PIMEC Esports també va celebrar que el Govern hagi declarat l'esport i l'activitat física béns essencials i, en aquest sentit, ha demanat "una veritable aposta per garantir la continuïtat i la viabilitat d'aquest sector". Davant d'això, Tarragó ha reclamat la formació efectiva i urgent de la Taula del Sector i l'Activitat Física de Catalunya, que permetrà reforçar l'impacte positiu d'aquestes pràctiques en la millora de la qualitat de vida i la salut física i mental de les persones, i potenciar la importància del sector esportiu en el teixit econòmic i social del país, així com la seva aportació a la cohesió social.

Unes dades alarmants

La radiografia actual del sector de l'esport a Catalunya indica l'existència de 5.453 empreses. Es tracta d'un conjunt integrat molt majoritàriament per treballadors per compte propi, fins a un 42% del total i pimes, que en constitueixen el 48%. 

Amb aquesta realitat i la situació que s'està vivint, des de PIMEC Esports es constata que fins al moment de la pandèmia l'esport era un sector emergent i en clar creixement, però a partir del 2020 el valor afegit per empresa del sector esport ha caigut més que al conjunt de pimes. Moisès Bonal, l'economista i responsable d'estudis de PIMEC, va presentar aquesta conclusió a partir de dades que permeten constatar que els resultats de les pimes del sector són més petits que els del conjunt de pimes, i que el 2020 són negatius. La productivitat per ocupat també va caure de manera intensa l'any 2020, així com les despeses de personal per ocupat.

Per això, PIMEC Esports s'ha decidit a presentar públicament una sèrie de propostes concretes:
o La formació efectiva de la taula del sector i l'activitat física de Catalunya.
o L'elaboració del Pla de reactivació del sector.
o Informació i formació sobre les fonts d'energia alternatives i l'accés a aquestes.
o Ajuts econòmics directes, ràpids i àgils per implementar la instal·lació de fonts d'energia noves.
o Ajuts directes per poder suportar les despeses energètiques, com es va fer amb els que es van destinar a pal·liar els efectes de la pandèmia.ç
o La rebaixa de l'IVA, que el govern ha de negociar sense treva.
o La bonificació de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques i de l'Impost de Societats.
o La creació d'un bo esportiu.
o Que els fons europeus arribin de manera àgil i fàcil, i siguin accessibles per a tothom. Reclamem un acompanyament en el procés i que els fons es destinin a implementar solucions per a la sortida de la situació actual d'elevadíssims costos energètics.
o Establir un topall del cost de l'energia per a pimes, com ja es fa en altres països d'Europa.

Per llegir el manifest de PIMEC Esport: enllaç.

Pimec-esport-ActeAmenaces.jpg (95 KB)
D'esquerra a dreta: Albert Vinyals (Sintagmia), August Tarragó (president de PIMEC Esport), Moisès Bonal (responsable d'estudis de Pimec) i Iolanda Latorre (secretària tècnica de Pimec Esport).Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.