Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Activitats esportives d'estiu 2020 per a menors de 18 anys

Davant la imminència de l'organització d'aquest tipus d'activitats, el COPLEFC recorda la informació actualitzada disponible

Totes les activitats que queden regulades pel Decret 267/2016, entre les quals els casals esportius, les estades/campus esportius i les rutes esportives, és a dir, activitats esportives de lleure en què prenen part com a responsables un bon nombre de col·legiats, enguany presenten la dificultat de la necessària prevenció a causa de la COVID-19. És per aquesta raó que la Generalitat, mitjançant la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física ha elaborat el document Criteris bàsics per a l'organització de les activitat esportives d'estiu per a menors de 18 anys, que els inclou.

Així, el document estableix la ràtio fonamental d'1:10, entre monitors i participants, l'obligatorietat de la declaració responsable dels assistents d'incorporació en estat saludable i mantenir sempre la distància mínima de seguretat de 2 m, i quant a l'aforament, el criteri general és l'atribució de 4 m2 a cada participant.

Pel que fa a protocols més específics, els esmentats Criteris bàsics... plantegen a les entitats la redacció del propi  pla de mesures de seguretat i higiene si algun participant es veu afectat per la COVID-19 o se'n té sospita, així com els procediments d'ús, neteja i desinfecció dels espais, a més del material. També resulta imprescindible el protocol de manipulació d'aliments.

I com a elements de prevenció, no n'hi ha cap que no sigui conegut: rentat de mans sistemàtic, ús de mascaretes (quan calgui), comprovació diària de possibles símptomes, distància física de 2 m. Una vegada més es recorden els espais de relació social, com a punts que exigeixen una gran  atenció (piscina, vestidors, zona de dutxes, menjadors, dormitoris, cuines i espais tancats de relació social, així com poliesportiu...). I la necessitat de reduir al màxim de compartir material o, sempre garantint-ne la neteja després de l'ús. Un altre punt important és la gestió correcta dels  residus generats (com mascaretes o d'altra mena).

D'altra banda, dimarts 2 de juny, la consellera Meritxell Budó va anunciar mitjançant un Decret llei mesures de suport a diversos  àmbits afectats per l'estat d'alarma, "amb uns ajuts per un valor de 6 milions d'euros per al sector del lleure, tant per a les entitats i les empreses que organitzen les activitats d'aquest estiu, com beques per garantir-hi l'accés d'infants de famílies en situació de vulnerabilitat o dificultats econòmiques per la crisi de la COVID-19". Més concretament, suposa un augment de la cobertura de les beques, la qual cosa es calcula que afavorirà uns 40.000 infants i adolescents.

Tota la informació de la SGEAF: enllaç

Altra informació: enllaç
18 Castillo_Caniz__Agusti_2_Al_vol.jpg (506 KB)
(fotografia: ©Agustí Castillo)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.