activitat-fisica-i-salut-4 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

X Jornada de l'Esport Femení a Girona

La Delegació del COPLEFC hi farà una xerrada sobre dona, esport i edat adulta

Coincidint amb la desena edició aquest 2022, el proper diumenge 25 de setembre la Jornada de l'Esport Femení recupera el format original i es durà a terme a diferents espais de la ciutat de Girona. En concret, s'hi oferiran dinou disciplines esportives especialment dirigides a nenes, noies i dones, ja que el motiu principal de la Jornada és promoure i incrementar la pràctica esportiva de gènere femení. Però també hi haurà activitats d'entrenament de disciplines diverses, així com assessorament en fisioteràpia i tallers de psicologia, nutrició esportiva i perspectiva de gènere en l'àmbit esportiu, i a més a més de sensibilització i conscienciació  sobre la realitat de les nenes, noies i dones en l'àmbit esportiu. I ja amb la participació directa del COPLEFC, s'impartirà la xerrada "Dona i esport: beneficis per a l'edat adulta", dirigida per Maica Rubinat Masot (col. 11593), delegada del COPLEFC a Girona.

Cartell Jornada de l'Esport Femeni 2022_page-0001.jpg (239 KB)Pel que fa als esports previstos, hi haurà: hoquei sobre patins, tennis de taula, gimnàstica artística, voleibol, piragüisme, atletisme, rugbi, gimnàstica rítmica, halterofília, bàsquet, futbol, handbol, patinatge, escacs, judo, tennis, monopatí, marxa nòrdica i paleotraining), a més dels jocs tradicionals del bèlit i les bitlles catalanes. 

Aquest dia, doncs, la ciutat de Girona tornarà a oferir la possibilitat que mares i filles puguin participar juntes en les diferents activitats programades. I servirà, també per preparar una cita destacada del calendari gironí, com és la novena Cursa de la Dona, que tindrà lloc el 9 d'octubre, que la Delegació del COPLEFC també ajuda a difondre entre el col·lectiu.

Una altra de les característiques de la Jornada és la participació de les ambaixadores de la Jornada de l'Esport Femení, una distinció honorífica que vol anar més enllà de la data específica d'aquest dia, i que vol generar exemples i referents entre les nenes i dones per animar-les a augmentar cada vegada més la pràctica esportiva i, alhora, de vida saludable. Enguany les ambaixadores són esportistes reconegudes en esports diversos: Isabel Sánchez-Aran (de la modalitat d'apnea), Txell Figueras Garangou (col. 58986, de BTT), Yasmina Alcaraz (de bàsquet) i Nora Cornell (de surf de neu), i Laia Palau en serà, de manera excepcional, l'ambaixadora d'honor.

La presentació

La presentació es va fer ahir a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona, amb la presència de diversos càrrecs institucionals organitzadors de l'esdeveniment: Àdam Bertran (Ajuntament), Jordi Masquef (Diputació), Anna Julià (SGEAF), així com la coordinadora de la Jornada, Olga Praderas, i de la directora esportiva de l'Uni Girona, Laia Palau, que exercirà d'ambaixadora d'honor aquest any. I entre els assistents hi havia representants de les diverses entitats i associacions que, com el COPLEFC, donen suport a la Jornada. En les declaracions respectives, totes les i els intervinents van manifestar la voluntat de fer possibles les sinergies necessàries per fer que l'activitat física i esportiva femenina esdevingui cada vegada una manifestació més àmplia i popular. I amb paraules de Laia Palau: . "L'esport té una vessant social i de relacions. És un espai d'empoderament que ens omple de força per encarar qualsevol repte que es presenti després a la vida. Aquesta jornada és una oportunitat per donar visibilitat a l'esport femení, per provar si un esport encaixa amb el que es busca".

Una nova dada, aprofitant aquesta desena edició va ser l'anunci que la Cursa de la Dona, que va néixer el 2013, organitzada per l'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i el Consell Esportiu del Gironès, es pugui tornar a organitzar l'any vinent, 2023, però amb un canvi de data, és a dir, el mes de març, al voltant del Dia Internacional de les Dones.

{{galeria}}
Diversos moments de la presentació de la Jornada (autor: Miquel Millan / DdGi)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.