activitat-fisica-i-salut-4 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

L'esport en temps de covid, a l'arxiu

El COPLEFC dona suport a la campanya "Arxivem l'esport en temps de Covid-19" impulsat des del Govern

Ja està en marxa la campanya "Arxivem l'esport en temps de Codi-19", després de ser presentada en públic el mes de maig passat, a l'INEFC de Barcelona, per Anna Caula (SG de l'Esport i l'Activitat Física) i Sònia Hernández (DG de Patrimoni Cultural), amb l'objectiu de deixar constància i preservar el testimoni de pràctica d'activitat i esport de la població durant les diferents fases de la pandèmia, és a dir, confinament, desconfinament i tornada a la normalitat, amb el final de les mascaretes. La campanya finalitzarà el proper dia 29 de juliol de 2022. 

La campanya #ArxivemEsportCovid19, que s'impulsa des del Govern, mitjançant l'Observatori Català de l'Esport de l'INEFC i el Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Dr. Melcior Colet i la Xarxa d'Arxius Comarcals de Catalunya, vol guardar per a la memòria històrica del país els testimonis de com l'esport i l'activitat física han estat presents en la vida de les persones. És una bona manera manifestar des del record més immediat, allò que va aportar l'activitat física i l'esport en la vida de la societat i com va ajudar a suportar i superar aquest llarg període.

Per això, es demana a les persones o institucions i entitats vinculades a l'esport que disposin de material gràfic (vídeos o fotografies) sobre el seu testimoni o experiència en l'àmbit de l'activitat física i l'esport durant qualsevol de les etapes de la pandèmia que el facin arribar a l'arxiu comarcal més proper o bé presencialment o bé de manera electrònica mitjançant el formulari específic. Una tramesa que estarà activa fins al 29 de juliol de 2022.

Durant l'acte de presentació de la campanya celebrat a l'INEFC de Barcelona, Anna Caula va subratllar que la campanya també defineix l'esport com "a patrimoni cultural, una manera de viure i contribuir a construir la societat". La secretària general va recordar que a partir de la pandèmia, i sobretot durant el confinament, "l'esport va tenir un ressorgiment i la ciutadania va assumir que el moviment era necessari per a la salut emocional", una consciència que s'ha mantingut i que ha comportat, per exemple, un increment de fitxes esportives. "L'esport és un generador de vida i, després del que hem viscut, és una satisfacció deixar aquest llegat", ha declarat.

Per la seva banda, Sònia Hernández, directora general de la Direcció General del Patrimoni Cultural, va qualificar la campanya com un "exemple de col·laboració" i va remarcar que "el projecte dona sentit a l'esperit de la Xarxa d'Arxius Comarcals de Catalunya de preservar la memòria quan s'està produint, aquella memòria no oficial".

Per la seva part, Eduard Inglés Yuba (col. 13224), director de l'INEF de Catalunya, va assenyalar que el projecte "recull un fet històric que hem arribat a normalitzar però al qual d'aquí a uns anys donarem encara més valor", i ha agraït la unió entre la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física i Patrimoni Cultural per tirar-lo endavant.

Més informació del projecte a l'Observatori Català de l'Esport i a la Xarxa d'Arxius Comarcals.

arxivem-esport-poster.jpg (267 KB)

 

 

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.