activitat-fisica-i-salut-4 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Esport femení, ben visible a Girona

El COPLEFC dona suport un any més a la jornada Esport Femení a Girona

La Jornada és una plataforma per trencar estereotips i difondre la pràctica esportiva femenina, per donar a conèixer grans esportistes i d'altres que comencen, per reconèixer l'esforç de les persones i entitats que donen suport a l'esport femení, i té l'objectiu d'afavorir la igualtat i l'equitat a l'hora d'accedir a la pràctica esportiva.

La jornada es farà el diumenge 5 de març al matí a diversos indrets de la ciutat de Girona (pl. Salvador Espriu, pl. Calvet i Rubalcaba, llera del riu Onyar i pl. Catalunya) i disposarà, com també és habitual, quatre ambaixadores:  Aina Arteman (de rem), Montse Hugas (exentrenadora de gimnàstica artística), Jana Brusés (d'atletisme) i Daniela Guillén (de motocròs). Durant tot el matí, de 9.30 a 13.30 h, s'oferirà un gran ventall d'activitats esportives, tallers i xerrades per a nenes, joves i dones.

En total, s'hi podran practicar 24 disciplines: hoquei sobre patins, tennis de taula, gimnàstica artística, voleibol, piragüisme, atletisme, rugbi, gimnàstica rítmica, halterofília, bàsquet, futbol, activitats subaquàtiques, handbol, patinatge artístic, escacs, judo, tennis, skate, marxa nòrdica, paleotraining, nàutica, curses d'orientació i bàsquet, i tennis en cadira de rodes, a més del joc tradicional de les bitlles catalanes.  

Una altra de les propostes noves d'aquesta edició és la possibilitat de participar en diversos circuits organitzats per practicar activitats físiques en grups tancats. En concret, les dones que ho vulguin podran inscriure's a sessions d'hipopressius, d'estiraments, de marxa nòrdica, de pilates i de paleotraining, així com a fer una sortida de caminadores i corredores. La darrera activitat dels quatre circuits proposats serà una xerrada titulada "Dona i esport: com tenir un estil de vida actiu i saludable en totes les etapes de la vida", a càrrec de Maica Rubinat (col. 115923 i delegada de Girona del COPLEFC). Tots els circuits són gratuïts.

En paral·lel, s'han organitzat un any més activitats d'assessorament en fisioteràpia, així com tallers de psicologia,  nutrició esportiva, perspectiva de gènere en l'àmbit esportiu  i un taller de sensibilització i conscienciació sobre la realitat de les nenes, noies i dones en l'àmbit esportiu.

Finalment, cal destacar el vessant educatiu de la jornada. En aquest sentit, s'ofereixen als centres educatius de secundària de Girona i de la demarcació les "Trobades de debat sobre gènere i esport", organitzades per Dipsalut-Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona i el Consell Esportiu del Gironès. En aquestes trobades, es plantegen als nois i noies qüestions diverses relacionades amb l'esport: com el practiquen, com s'hi identifiquen i com el valoren, i es convida a reflexionar sobre la influència dels estereotips i de l'imaginari social del seu entorn. Durant el curs 2022-2023, un total de 17 centres de secundària del territori faran un total de 64 trobades.

Totes les activitats i inscripcions: enllaç.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.