activitat-fisica-i-salut-4 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Educació recomanarà les empreses i professionals amb Segell de Qualitat

Els serveis d'activitats físiques i esportives al món educatiu, és a dir, aquells que són complementaris de l'assignatura d'Educació Física en horari escolar, necessiten complir estrictament requisits de seguretat, unes condicions que afecten activitats com ara les colònies esportives, les activitats al medi natural, ja siguin a l'aigua amb caiac, piragua o embarcacions de vela, o bé a  la muntanya amb l'escalada i altres disciplines, o fins i tot en espais i propostes d'altra mena que puguin existir. No es pot obviar que en aquestes activitats sempre hi ha un punt d'incertesa, i que repassant el passat s'han produït diversos accidents que ho posen de manifest; es tracta d'un risc, però, que cal reduir al mínim, sens dubte una voluntat compartida pel Departament d'Educació i el COPLEFC. Per això en tot aquest ventall d'activitats esmentades com a exemple, la qualitat de les empreses i de professionals que duen a terme la prestació dels serveis resulta imprescindible.

Per promoure-ho, ja que es tracta d'un plantejament compartit, tal com han constatat en diverses reunions el COPLEFC i el Departament d'Educació, es vol posar en valor la qualitat dels i les professionals i empreses prestadores de serveis d'activitat física i esportiva, una decisió  que es concreta en la recomanació del Departament a les direccions dels centres educatius de contractar aquelles empreses i/o professionals que disposin del Segell de Qualitat del COPLEFC.

El Segell de Qualitat és l'eina que el Col·legi ha desenvolupat per oferir a la ciutadania elements empírics i concrets de bones pràctiques i de compliment d'estàndards qualitatius en la prestació serveis d'activitat física i esportiva. Característiques que permeten a les administracions ser també organismes interessats en aquesta aplicació, ja que han de donar resposta a la defensa de la societat i garantir mitjans perquè sigui així.

A partir d'aquesta eina professional, l'acord entre Educació de la Generalitat i el COPLEFC suposa que des del Departament es recomanarà a les directives la necessitat de contractar empreses i professionals que estiguin en línia amb el Segell de Qualitat. I alhora ha de servir, igualment, perquè aquelles empreses i professionals que actuen al voltant de la població escolar, es comprometin en l'excel·lència del seus serveis adherint-se al Moviment Q Sport i a l'obtenció de l'esmentat Segell.

Cal tenir ben present que la responsabilitat d'intervenció en els col·lectius d'infants i joves arreu del país exigeix una resposta que elimini possibles actuacions negligents, poc professionals o clarament d'intrusisme en un terreny en què la seguretat està en joc. Una responsabilitat que el COPLEFC, com a corporació de dret públic, té com a finalitat essencial, ja que vetlla perquè l'actuació de les persones col·legiades respongui als interessos i a les necessitats de la societat en relació amb l'exercici professional, i especialment garantir el compliment de la bona pràctica i de les obligacions deontològiques de la professió, així com protegir els interessos de les persones usuàries i consumidores dels serveis professionals. Raons, en definitiva, que l'han portat a promoure l'existència d'aquesta nova eina que és el Segell de Qualitat, i que ha de millorar la prestació dels serveis d'activitat física i esportiva i, en definitiva, el nivell qualitatiu en aquest cas dels serveis esportius que es presten des dels centres educatius.

Perquè les empreses i professionals que treballen al medi natural coneguin amb tot detall la significació del Segell de Qualitat al seu àmbit, el COPLEFC ha organitzat el seminari web (plataforma Zoom) el proper dijous, 15 de setembre, a les 13.00 h, Per a què serveix un Segell de Qualitat per a les empreses d'activitats esportives en el medi natural i turisme actiu?, impartit per Òscar Garcia (col. 7781), CEO d'Atlas Sport Consulting i responsable de desenvolupament del Segell. La sessió és de caràcter gratuït amb inscripció prèvia.

COPLEFC-Aula-PerQueServeixSQ-MediNatural.jpg (198 KB)


Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.