Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Amb la primavera arriba el DEFC

25/03/2019

Educació Catalunya

El DEFC reneix el proper 25 d'abril un any més, fidel a la cita per reivindicar l'Educació Física

Demà, 26 de març, Igualada acollirà la presentació institucional del Dia de l'Educació Física al Carrer (DEFC), en la qual Pere Manuel, com a president del COPLEFC, estarà acompanyat pel secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, i també Aleix Gabarró, subdirector general d'Ordenació Curricular del Departament d'Educació. També hi assistiran l'alcalde de la ciutat, Marc Castells, i les regidores d'Esports i Educació, Rosa Plassa i Patrícia Illa, respectivament. Aquest serà el tercer any que el DEFC celebra l'acte central a la Ciutat Europea de l'Esport (el 2017 va tenir lloc a Mollet i el 2018 a Sant Cugat, totes dues ciutats del Vallès Oriental).
Igualada-CiutatEuropeaEsport-Foto.jpg (8 KB)
A un mes vista de l'esdeveniment ja s'han superat totes les expectatives inicials, i han quedat enrere la xifra de centres participants, com també d'alumnes i de comarques amb presència del DEFC. Malgrat que les dades van variant cada dia, ara mateix ja hi ha 151 centres implicats, amb més de 15.000 alumnes i, en conjunt, 30 comarques de Catalunya, des del Montsià fins a l'Alt Empordà i, terra endins, fins al Segrià i la Terra Alta.

La presentació institucional servirà per exposar els valors que emparen la convocatòria, que són de caràcter educatiu, però també de promoció de vida saludable i salut per a la  ciutadania. Igualment, s'exposaran algunes dades i aspectes del recorregut del DEFC a Catalunya, des de la iniciativa inicial nascuda a la població asturiana de Laviana, i la magnitud que ha assolit a casa nostra, des del 2016.
Objectius.jpg (66 KB)