Agenda

« < Setembre 2017 > »
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Col·laboradors institucionals

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Universitat de BarcelonaUniversitat de Ramon LlullDepartament d'EducacióSecretaria general de l'esportMuseu Olímpic i de l'Esport de BarcelonaINEFDiputació de BarcelonaUniversitat Pompeu FabraUniversitat de GironaUniversitat de VicUniversitat de LleidaInefc

Banners

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
IBE i COPLEFC, encara més a prop PDF Imprimeix Correu electrònic

La carpeta de col·laboració entre les dues institucions està ben plena, en defensa dels col·legiats i l’activitat física a la ciutat de Barcelona

Ahir, 22 de juny, Pere Manuel, acompanyat de Carmen Ercilla i Alèxia Pérez, es van reunir amb David Escudé, comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, acompanyat en el seu cas per Mercè Jofre i Martí Niubò, membres del seu equip a l’Institut Barcelona Esports. Després de la presentació formal mútua, que va tenir lloc a la seu de l’IBE, a Montjuïc, la trobada ja va permetre presentar el COPLEFC amb voluntat de ser el col·legi dels professionals (més enllà de les titulacions) de l’activitat física i l’esport.

Així mateix, tant Manuel com Escudé van valorar positivament la col·laboració ja existent per mitjà del Consell Municipal de l’Esport de l’Ajuntament i els diversos grups de treball que aquest té desplegats.

A més, l’anàlisi de la situació actual va posar damunt la taula la consideració de l’obligatorietat de col·legiació dels professionals, l’oposició frontal del Col·legi a l’addicional sisena de la Llei de l’exercici de les professions de l’esport, tot buscant complicitats per fer-hi front comú.

D’altra banda, un tema sensible per a l’Ajuntament fa referència als centres de fitnes 24 hores; en aquest cas, mentre que l’IBE es posiciona com a titular dels centres esportius municipals de la ciutat, el Col·legi entén que ha de mantenir una posició neutral, ja que s’ha de fer compaginar la llibertat individual dels practicants en l’ús dels centres que considerin oportuns mentre els sigui garantida la seguretat, per bé que el COPLEFC impulsa i recomana un servei de qualitat de fitnes, que evidentment es presta mitjançant el suport directe dels professionals.

La penetració d’aquests centres no ha fet res més que revolucionar la pràctica d’activitat física, per bé que alhora pot convertir-se en una oportunitat de millora i promoció indirecta per als centres tradicionals, que de retruc, posicionant-se adequadament al mercat, podrien aconseguir més pràctica d’activitat física.

En aquest sentit, des del COPLEFC es va assenyalar la necessitat de col·laborar amb l’Ajuntament per trobar sistemes de garantia qualitativa amb segells distintius per als centres esportius, així com perseguir o trobar alguna fórmula per acabar amb els pseudoprofessionals que als espais públics estan oferint serveis d'assessorament professional en preparació física sense cap tipus de garantia i control.

I el DEFC 2018 a l’horitzó
Després de dues edicions del DEFC a Barcelona, la promoció de l’Educació Física com a assignatura curricular, tot mostrant-la a la ciutadania, ha de servir per a una tasca comuna que reverteixi també en un aprofitament saludable de la via pública. Clarament es tracta d’una col·laboració del tot beneficiosa per a les dues parts, per la qual cosa es va decidir de continuar parlant-ne amb una proposta tècnica que concreti més les possibilitats d’èxit també a Barcelona d’aquesta festa que és el DEFC i que es converteixi en un augment dels participants, tant d’alumnes com d’escoles. (23/06/2017)

 

Share