Agenda

« < Octubre 2017 > »
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Col·laboradors institucionals

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Universitat de BarcelonaUniversitat de Ramon LlullDepartament d'EducacióSecretaria general de l'esportMuseu Olímpic i de l'Esport de BarcelonaINEFDiputació de BarcelonaUniversitat Pompeu FabraUniversitat de GironaUniversitat de VicUniversitat de LleidaInefc

Banners

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
El Dia de l’Educació Física al Carrer 2017 PDF Imprimeix Correu electrònic

El 25 d'abril, moltes places i carrers de tot el país es van omplir d’Educació Física

En una jornada festiva, l’assignatura d’Educació Física ha mostrat la seva realitat quotidiana, tot posant en relleu els valors i la capacitat de socialització que la caracteritzen, sempre seguint una pràctica rigorosa i alhora variada, atractiva i divertida, promoguda pels professors d’Educació Física, professionals universitaris que agrupa el COPLEFC. Complementàriament, tots els actes duts a terme han servit per sensibilitzar la població perquè practiqui o incrementi el seu volum d’activitat física, pels beneficis que comporta per a la salut individual i col·lectiva.

La iniciativa ha estat coordinada i centralitzada a Catalunya pel Col·legi de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya (COPLEFC), compartint protagonisme amb els centres educatius. En total, les darreres dades d’inscripcions recollides han sumat 82 centres educatius i un conjunt de 8.471 alumnes, d’una cinquantena de poblacions de tot Catalunya, des d’Ulldecona fins a Roses, a més de Girona, Lleida, Tarragona i Barcelona. Igualment, cal destacar la presència de voluntaris que han ajudat a coordinar les diverses activitats previstes.

  82 centres educatius i un conjunt de 8.471 alumnes

en 50 poblacions de tot Catalunya

L’esdeveniment també ha gaudit de la col·laboració de les institucions, des de la mateixa Secretaria General de l’Esport, la Diputació de Barcelona, la Unió de Consells Esportius de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, com també de la Federació Catalana d’Esgrima.

 

A Barcelona, èxit rotund a l’Illa Esportiva de les Glòries, amb més de 300 alumnes de 4 centres educatius

Com a espai central del Dia de l’Educació Física al Carrer, l’Espai Esportiu Glòries, a Barcelona, quatre centres educatius: MDP Bailèn, Institut Viladomat, Escola Virolai i Escola Pérez Iborra han fet sortir uns 300 alumnes per dur a terme una matinal amb diversitat d’activitats d’Educació Física. Diverses estacions per les quals han anat passant els alumnes han permès practicar una minisessió de willpower & grace, bàsquet en cadira de rodes, esgrima, voleifit, hoquei, salt de corda, fitnes, atletisme... Ni més ni menys, algunes de les moltes activitats que es poden dur a terme en una classe d’Educació Física.

El punt final de la classe a l’Illa Esportiva de les Glòries ha consistit en la lectura del Manifest del DEFC 2017, que reivindica l’Educació Física.

Per un futur amb més hores d’Educació Física als centres educatius

La veu dels participants i dels espectadors

La iniciativa també ha estat ben acollida i valorada pels participants: alumnes, voluntaris col·laboradors, professors i vianants espectadors. Alguns d’aquests darrers mostraven la seva agradable sorpresa per la diversitat d’activitats plantejades, juntament amb la vitalitat que desprenia en tot moment la sessió.

Els nombrosos voluntaris, majoritàriament estudiants en pràctiques o bé estudiants de CAFiE, han ajudat al bon funcionament del seguit d’estacions en què estava dividit aquest espai que l’Ajuntament de Barcelona dedica a la pràctica esportiva lliure.

Per la seva part, alguns dels professors han recordat l’oportunitat beneficiosa que suposa el DEFC de trencar rutines, com altres sortides fora del centre educatiu, una pràctica habitual per als docents de l’assignatura d’Educació Física.

I els mateixos alumnes han pogut tastar d’una manera molt concentrada un seguit d’activitats molt variades algunes més conegudes que no pas altres, com el bàsquet en cadira de rodes, o la possibilitat d’introduir-se en l’esgrima o uns minuts de willpower & grace per mantenir-se en forma.

Ressò mediàtic i participatiu

La jornada també ha tingut ressò als mitjans, tant els dies previs a l’esdeveniment, per promoure-hi la participació, com avui, en què la cobertura de l’acte permetrà divulgar encara més els objectius del Dia de l’Educació Física al Carrer.

En la primera comesa, va ser el cas del diari Segre de Lleida, amb l’àmplia informació facilitada el 19/04/2017. I en la cobertura mediàtica d’avui, cal destacar la participació de Betevé, tant amb una entrevista al programa radiofònic El matí de Barcelona, com les imatges televisives que reflecteixen com ha estat el matí a l’Illa Esportiva de les Glòries, a Barcelona. Una tasca que també ha tingut ressò a diversos mitjans de Tarragona i de Lleida.

Les xarxes socials han tingut el seu bull, també, des de les etiquetes #defc2017 i #edufis.
Una possibilitat de participar que no vol acabar aquí, ja que el DEFC també ha previst un Concurs Fotogràfic per mostrar amb instantànies totes les vivències i essències que inclou una classe d’Educació Física. Es poden penjar fotos entrant al web del Dia de l’Educació Física al Carrer: www.def.cat.

 

Diverses imatges de les activitats dutes a terme a l'Illa Esportiva de les Glòries (Barcelona)
 

Share