Agenda

« < Octubre 2017 > »
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Col·laboradors institucionals

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Universitat de BarcelonaUniversitat de Ramon LlullDepartament d'EducacióSecretaria general de l'esportMuseu Olímpic i de l'Esport de BarcelonaINEFDiputació de BarcelonaUniversitat Pompeu FabraUniversitat de GironaUniversitat de VicUniversitat de LleidaInefc

Banners

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Reivindicant (encara) la igualtat PDF Imprimeix Correu electrònic

El COPLEFC, des de les delegacions de Girona i Tarragona, se suma a diversos actes entorn del Dia Internacional de les Dones

Mentre encara perduri la discriminació envers les dones, la sensibilització social i la reivindicació continua sent necessària. En tots dos aspectes l’esport resulta un àmbit de normalització necessari i que ofereix multitud d’exemples positius favorables, respectuosos amb la igualtat de gènere.

Tarragona
Tal com detalla el Consell Esportiu del Tarragonès des del seu web, durant aquesta setmana es programen diferents activitats esportives dirigides i desenvolupades pel col·lectiu de dones, com ara: jornades de portes obertes a diferents instal·lacions esportives de la comarca, cursa d’orientació femenina, sessions d’iniciació a diferents modalitats esportives, gimcanes de participació familiar, sessions d’expressió corporal i danses, com també activitats al medi aquàtic.

La finalitat és fer visible la presència i la pràctica continuada de les dones en l’àmbit de l’esport, en el qual estan representades minoritàriament, donar a conèixer referents esportius de la comarca i presentar un servei on poden trobar tota la informació que necessitin, a més de fomentar-ne la pràctica esportiva amb caràcter popular.

Girona
En aquest cas, la Jornada s’organitza en el marc del Programa Dones i Esports, de la Secretaria General de l’Esport, en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones, per commemorar el Dia Internacional de les Dones. La finalitat és posar l’accent de la igualtat en els resultats excel·lents obtinguts els darrers anys per les dones en competicions oficials a nivell olímpic, mundial o europeu en multitud de disciplines, com bàsquet, natació, natació sincronitzada, esquí de fons, handbol, piragüisme, rugbi o waterpolo, que situen les nostres esportistes al podi. Es tracta, tal com indica el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, en la presentació, d’“Uns meritoris resultats obtinguts tot i les dificultats i els obstacles per a la pràctica esportiva femenina professional, tant pel que fa a recursos econòmics, com a prejudicis socials”.

Així doncs, la Jornada permetrà analitzar l’evolució de la participació femenina als Jocs Olímpics del 1920 fins a l’actualitat i es mostraran les dades referents a la pràctica esportiva federada de les dones a Catalunya. L’acte, d’inscripció gratuïta, se celebrarà el 10 de març (de 18-20 h) a la Sala Carles Rahola de l’edifici de la Generalitat, i inclourà la taula rodona: “La veu de dones i homes d’aigua”, que serà moderada per Maica Rubinat, delegada del COPLEFC a Girona. (01/03/2017)

Cartell de la Jornada amb motiu del Dia Internacional de les Dones a Girona.
 

Share