Agenda

« < Octubre 2017 > »
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Col·laboradors institucionals

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Universitat de BarcelonaUniversitat de Ramon LlullDepartament d'EducacióSecretaria general de l'esportMuseu Olímpic i de l'Esport de BarcelonaINEFDiputació de BarcelonaUniversitat Pompeu FabraUniversitat de GironaUniversitat de VicUniversitat de LleidaInefc

Banners

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Ja tenim Pacte Nacional PDF Imprimeix Correu electrònic

El COPLEFC va signar el Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport, document previ a l’Avantprojecte de la futura legislació catalana

El 14 de setembre, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, es va signar amb la màxima solemnitat el Pacte Nacional de l’Activitat Física i de l’Esport. A l’acte, presidit pel conseller de la Presidència, Jordi Turull, van intervenir també el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i el secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz. Posteriorment, una vintena d’entitats destacades del món de l’esport, entre les quals el COPLEFC, van ratificar el Pacte amb la seva signatura.

“Som una nació amb ànima esportiva”
Amb un públic que representava entitats, clubs, consells esportius, federacions i col·legis professionals, així com esportistes, tècnics, jutges, i també públic en general i membres del món polític, el conseller Turull va remetre’s a les dades per certificar que Catalunya gaudeix esportivament d’un “model d’èxit en tots els nivells”.

A més a més, va recordar que el Govern “té un mandat democràtic que ens obliga a tenir a punt les estructures d’Estat per si els catalans i les catalanes decideixen en el referèndum de l’1-O que el nostre país sigui independent”.

Foto de família de tots els signants del Pacte Nacional, al Palau de la Generalitat

 

El valor del Pacte
El Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport té com objectiu: 1) simplificar la legislació actual, tot reformant, reduint i modernitzant les normatives per a l’agilitació dels tràmits i la reducció dels terminis d’execució; 2) garantir l’estabilitat del sector, d’acord amb una col•laboració pública-privada i el plantejament d’un marc fiscal que incentivi empreses i particulars a finançar projectes i iniciatives esportives, i 3) convertir l’esport i l’activitat física en el quart pilar de l’Estat del benestar a la Catalunya del futur.

Per la seva banda, Gerard Figueras va destacar el procés per arribar al document final, amb la recollida de propostes d’agents destacats del sector, com els representants dels consells esportius, de les federacions, el COPLEFC..., juntament amb la participació territorial, sectorial i transversal, característiques que han significat “un ampli i enriquidor procés de participació per dissenyar un nou model governança en l’àmbit de l’esport a Catalunya”.

La societat esportiva signa
I en darrer lloc, en representació de tota la societat catalana, una vintena d’organitzacions van passar per la taula de signatura a rubricar el compromís amb l’activitat física i l’esport i, alhora, amb el país, ja que aquest document serà la base per disposar ben aviat d’un Avantprojecte de llei de l’activitat física i de l’esport, que ha de permetre, després de superar els tràmits parlamentaris habituals, esdevenir el nou marc normatiu català per al nostre sector. (20/09/2017)

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, signant el Pacte Nacional de l'Activitat Física i l'Esport, com a màxim representant del Govern de Catalunya

Share