Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Èxit de la manifestació virtual

12/02/2021

Catalunya

La mobilització suposa una nova fita en el sector, gràcies a ADECAF, Clubs de Natació, Gestiona, UFEC, Indescat i COPLEFC

"Volem que s'escoltin totes i cadascuna de les veus del sector de l'activitat física i l'esport després de mesos de tancaments, de no competicions, de greuges comparatius amb d'altres sectors, de manca d'ajuts suficients per fer front a la pandèmia, però també per fer un reclam en aquest moment previ a les eleccions autonòmiques d'aquest proper diumenge.
Ens juguem que en aquestes eleccions l'activitat física i l'esport sigui considerat un servei essencial, es doni suport al teixit associatiu i empresarial, es doni accés a l'esport al ciutadà com a eina de millora de la salut física i mental, així com a eina de relació social, entre moltes d'altres coses".

Aquest era el missatge que ahir, 11 de febrer, de les 20.00 a les 22.00 hores, van promoure les cinc entitats entre els col·lectius respectius a través de les xarxes (Twitter, LinkedIn, Facebook o Instagram) amb l'etiqueta #EsportEsEssencial. A partir d'aquí la voluntat era aconseguir-ne la màxima viralitat per esdevenir trending topic a Catalunya. Aquesta iniciativa oberta, una veritable manifestació pública volia destacar especialment quatre missatges, que el COPLEFC va subscriure i va animar a afegir-s'hi:

  • Vull que l'esport i l'activitat física siguin considerats un servei essencial
  • Vull que el Govern destini l'1% del pressupost al sector esportiu
  • Necessitem una conselleria d'esports
  • Vull que es doti d'ajuts a tot el sector: entitats, federacions, empreses, autònoms del món de l'esport

Així com altres continguts que els manifestants virtuals volguessin traslladar no solament a la societat, sinó als partits polítics que concorren aquest proper 14 de febrer demasnant la confiança de ciutadania.

Certament, vivim un moment clau per a la nostra societat, així com per al sector de l'activitat física i de l'esport, i totes les veus compten.

Com recorden des de CMDSport, "L'esport català va tornar a alçar la veu com a protesta per les mesures aplicades durant la pandèmia. Si durant l'any passat l'entitats esportives van organitzar concentracions presencials davant la Generalitat, han redactat durs comunicats per escrit, han tractat d'arribar al consens en videoconferències amb el Govern i, fins i tot, han demandat el mateix Executiu català, ahir el sector va buscar una nova fórmula per reivindicar-se: les xarxes socials".

Fent un repàs sumari, tres dades fan veure la gravetat de la situació: les instal·lacions a Catalunya han patit quatre tancaments, i els gimnasos i centres han estat un total de 146 dies tancats, mentre que des del 13 de març, data del decret de l'estat d'alarma efectuat pel Govern espanyol i amb la posterior responsabilitat del Govern català, quan han estat oberts, ho han hagut de fer al 30% o, en el millor dels casos, al 50%. D'altra banda, les competicions no professionals, és a dir les que afecten un nombre més important d'esportistes, estan aturades des del 13 d'octubre. 

L'impacte de la proposta va suposar més de 3.000 publicacions etiquetats #EsportEsEssencial, que van acumular un total superior a les 4.800 interaccions, amb un perfil majoritàriament jove, ja que les dades indiquen que les franges d'edat d'usuaris van ser: joves fins a 24 anys, 35,2%; de 25-34 anys, 46,5%; i entre 33 i 44 anys, 15,1%. Intervencions amb gairebé paritat de gènere: 52,6% homes i 47,4% dones.

ManifestacioVirtual-CMD.jpg (75 KB)


DadesManiVirtual-21.59h.jpeg (142 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.