af-turisme-medi-natural-2 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El CEC, referent de l'excursionisme, amb els ODS

Mariona Corbella a la Junta Directiva i Marcel Blanes com a director tècnic, hi són els nostres col·legiats  implicats

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), aprovats el 2015 per l'Assemblea General de l'ONU, formen part de l'Agenda 2030, un conjunt d'objectius globals per erradicar la pobresa, protegir el planeta, promoure la igualtat social i de gènere i assegurar una vida digna per a tothom. Uns objectius amb els quals el COPLEFC també està compromès, conscienciació que vol compartir amb tot el col·lectiu i el seu àmbit d'actuació i influència propis.

Per això cal destacar la tasca en què han col·laborat Mariona Corbella Virós (col. 5379) i Marcel Blanes Madriles (col. 59736), tant des de la Junta com també en qualitat de director tècnic del Centre Excursionista de Catalunya, a convertir el CEC en el primer club esportiu del món a obtenir aquesta certificació, basada en el referencial desenvolupat i auditat per Bureau Veritas, empresa líder en certificació, inspecció i assajos, i que constata l'alineació del sistema de gestió del CEC amb els ODS. Cal insistir que els ODS reflecteixen les necessitats més rellevants del planeta i de la humanitat i són un compendi dels riscos i les oportunitats més rellevants als quals qualsevol organització haurà d'afrontar els anys vinents.

El Centre Excursionista de Catalunya és una associació esportiva i cultural, declarada d'utilitat pública, que té com a objectiu el foment, el desenvolupament i la pràctica continuada de l'activitat física i esportiva en el medi natural que va ser fundat l'any 1876, és a dir, amb prop de 150 d'història i que gestiona vuit refugis de muntanya. El CEC té per objectiu l'acostament al medi natural de tota la ciutadania i porta a terme un ampli ventall d'activitats i sortides esportives i culturals per a tots els públics, des d'infants i jovent a través de projecte educatiu GR Natura, fins a adults interessats en els cursos esportius de l'Escola de Muntanya. Tota una colla de raons que justifiquen l'interès a fer-se partícips d'aquests objectius necessaris per gaudir del planeta en harmonia i plenitud. Enhorabona, al Centre Excursionista de Catalunya i als nostres col·legiats implicats, com a exemple per estendre tant com es pugui aquest nova mirada vers la natura i la sostenibilitat, entre d'altres objectius imprescindibles per a un planeta de tothom i per a tothom.

Més informació sobre el CEC en aquest enllaç.
 logo-agenda-2030.jpg (59 KB)Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.