af-turisme-medi-natural-2 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Concurs Fotogràfic COPLEFC 2020, el veredicte

Ja tenim fotografia guanyadora: El Delfín, Rodellar (a Osca), de la companya Belén Aznar Barrera (col. 5830)

Una edició més, i ja en van vint-i-dues, el Concurs posa en relleu fotogràficament valors i emocions de la pràctica de l'activitat física i l'esport en qualsevol de les seves manifestacions. En aquesta ocasió el medi natural hi és ben protagonista, potser com a expressió de la necessitat que tenim d'estar-hi en contacte i com a contrapès respecte de la situació de pandèmia i confinament que ha afectat (i encara altera) la societat i la vida en comú.

La foto, d'un gran impacte, tal com ha valorat el jurat, està feta a Rodellar (Osca) en una veritable columna geològica, i tal com ens recorda la col·legiada: "En un entorn magnífic per a l'escalada". Per a ella encara té més al·licient, perquè és el seu fill qui protagonitza la imatge en aquesta roca de nivell 7C+. A la nostra companya, també amant de l'escalada, però a un altre nivell, com reconeix, li toca "assegurar o fer fotos", com la guardonada, captada amb el mòbil, perquè la Belén no se sent professional de la imatge, un fet, però, que no li impedeix guardar per sempre moments com el viscut en un indret on "l'entorn de la muntanya et regala aquesta espectacularitat del paisatge" i de l'activitat física humana, cal afegir-hi, en veure l'escalador i el seu repte d'assolir la fita marcada.

Com és costum des del 2018, el Concurs incorpora una votació popular entre els col·legiats i associats per seleccionar les deu fotografies finalistes, de les quals la Junta acaba decidint la guanyadora. Aquestes altres fotografies es poden contemplar, com si es tractés d'una exposició anual, a l'apartat corresponent del web (enllaç). Igualment, és un agraïment als participants, que des del COPLEFC sempre es vol fer extensiu així mateix a tots els participants, pel que suposa de col·laboració i implicació en una tasca compartida que es va fent gran amb cada nova edició.

El guardó és previst que sigui lliurat en el marc de la propera reunió de l'Assemblea General del Col·legi, amb la voluntat de compartir i expressar el reconeixement del col·lectiu a l'autora, que ens ha presentat una nova peça del mosaic infinit d'imatges que fa possible l'activitat física i l'esport. El premi consisteix en un xec de 400 euros, que la companya Belén Aznar Barrera ja ha fet saber que té previst de compartir amb fills i l'amic presents en aquella escalada, per facilitar-los un curs de parapent, a fi que ampliïn el seu diàleg amb la naturalesa.

Ara només cal preparar-se per poder participar en la propera edició 2021 del Concurs Fotogràfic del COPLEFC.

ConcursFoto2020-Guanyadora-BelenAznar.jpg (275 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.