Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Trencant estereotips amb l'esport a Girona

En el marc dels actes de reivindicació i visualització del paper de les dones, la Delegació del COPLEFC va participar en la trobada a l'EUSES Salt

GIR-20180309-004.jpg (71 KB)
El divendres passat, 9 de març, es va dur a terme la trobada "Trencant estereotips amb l'esport a Girona", organitzada per la Secretaria General de l'Esport mitjançant el seu programa Dones i Esport, amb la col·laboració de l'EUSES i la participació del COPLEFC. Adreçada a persones practicants d'activitat física i esport, amants d'un estil de vida  saludable,  professionals de tots els àmbits de l'esport, responsables tècnics esportius d'ajuntaments, federacions esportives, consells esportius, universitats, clubs i associacions esportives, així com empreses de gestió esportiva i col·legiats, a més de qualsevol persona interessada, l'acte va començar amb unes paraules del delegat territorial de l'SGE a Girona, Josep Pujols (col. 5304), i la lectura de la declaració institucional del Govern. Tot seguit Olga Praderas, coordinadora de la Jornada d'Esport Femení, va impartir la conferència "L'esport de nena a dona. Trencant estereotips", centrada a partir de comentaris habituals, com per exemple: "No em surt, no en sé, no puc...". Analitzar els factors determinants d'aquestes conductes ha de permetre crear les estratègies necessàries per trencar estereotips envers la pràctica esportiva femenina.

Després hi va haver una taula de debat amb Laura Garcia, llicenciada EF i entrenadora del grup Girruneres; Noemí Jordana, exjugadora de bàsquet professional; Bernat Juliol, professor d'Educació Física i entrenador futbol 2n nivell; Coral Vila, entrenadora de rugbi del GEiEG; Adrià Martín, director del Grau CAFiE de l'EUSES i professor de Sociologia Esportiva. La taula va ser moderada per Olga Praderas. Finalment, Blanca Nualart, responsable en matèria de gènere del CCE, va posar el punt final a l'acte.
GIR-20180310-003.jpg (170 KB)
Fotos (superior): Josep Pujols, al centre, obrint l'acte. (inferior): Nora Marcilla i Maica Rubinat (Delegació COPLEFC), Coral Vila, Olga Praderas, Laura Garvia, Bernat Juliol i Adrià Martín (d'esquerra a dreta):