Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Maica Rubinat també "recepta" esport des de Girona

La "recepta esportiva" impulsada pel Consejo COLEF té el suport de veus destacades en aquest àmbit

La nostra companya i delegada territorial a Girona, Maica Rubinat (col. 11.593), té àmplia experiència en la gestió de serveis d'esport i salut, com a coordinadora territorial del Pla d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) de la Generalitat. Així mateix, imparteix les assignatures d'Educació per a la salut i Prescripció d'estils de vida actius i saludables del Grau de CAFiE i del doble grau amb Fisioteràpia del Tecnocampus Mataró, i és consultora especialista a crear entorns actius i saludables, així com ponent sobre estils de vida actius i saludables.

La seva trajectòria la converteix en una veu autoritzada per implantar programes que interrelacionin centres de salut i esportius mitjançant la "recepta esportiva". Per això ha estat entrevistada des del Consejo COLEF en la seva campanya de promoció per obtenir informació per elaborar un estudi sobre l'estat actual de les pràctiques d'exercici físic per a la salut als centres sanitaris.

La finalitat de la campanya és permetre determinar la realitat de la manera més exacta possible, i també redundarà en la millora de la situació professional dels educadors físics esportius en aquest àmbit. Com més dades es puguin facilitar, aquesta fotografia serà més precisa, gràcies a la col·laboració de tots els involucrats en el sector.

En el cas de Maica Rubinat, recorda que "la «recepta esportiva» hauria de ser el consell general prescrit pel personal sanitari, i ser els professionals de l'esport els qui planifiquin i executin el procediment d'elaboració". Altres entrevistats recorden que "Cal fer entendre que el professional de la salut també va vestit amb xandall, no només amb bates blanques", tal com afirma Lidia Romero (col. 55100, COLEF Andalusia), directora acadèmica i entrenadora d'OWA-Formación. I que "La prestació de serveis d'exercici físic i entrenament a pacients l'han d'oferir professionals qualificats en la matèria d'esport. L'únic perjudicat que això encara no s'esdevingui és el pacient", afirma José Miguel del Castillo (col. 55255), vocal del COPLEF de Madrid, professor d'EF i entrenador personal. Finalment, Javier Portela (col. 56947) director general i gerent del Consejo COLEF, recorda que "L'aplicació pràctica d'aquest estudi és àmplia, tant per acarar la situació d'educador físic esportiu en l'àmbit de l'exercici física orientat a la salut, com perquè gestors de centres esportius i sanitaris tinguin eines que siguin útils per implementar  programes de «recepta esportiva» segons les seves necessitats, recursos i sinergies".

Podeu obtenir tota la informació i emplenar el formulari informatiu aquí. El termini de presentació dels formularis acaba el dia 9 de novembre a les 24 h.
LogoRecetaDeportiva.png (28 KB)