Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Les institucions presenten el DEFC 2021

09/04/2021

Educació Catalunya

El Departament d'Educació, la SGEAF i el COPLEFC estan connectats per promoure l'Educació Física

El proper dia 28 d'abril se celebrarà una nova edició del DEFC, un any més amb connotacions especials per la manca de normalitat que provoca la COVID. Però això no és impediment per promoure més Educació Física, la matèria escolar que educa en la pràctica d'activitat física i esportiva i en els hàbits saludables per a tota la vida al conjunt de la nostra comunitat educativa i que vol traslladar també aquests estils de vida a tota la societat. Per això mateix, un dels moments significatius és la presentació institucional del DEFC, que aquest any s'esdevindrà el proper dilluns, 12 d'abril, a les 12.00 hores, de manera telemàtica i en què el Departament d'Educació i la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física acompanyaran el COPLEFC per donar visibilitat a una jornada que es presenta amb el lema "El DEFC... es triplica!", ja que les activitats del DEFC es podran fer al centre educatiu, a casa i al carrer, amb la implicació dels escolars, però també oferint la possibilitat d'intervenir-hi al conjunt de docents dels centres i, en la modalitat des de casa, a tota la família.

L'acte de presentació, de caràcter telemàtic, ateses les circumstàncies actuals, es podrà seguir en directe per Youtube  i hi participaran: pel Departament d'Educació, la Sra. Maite Aymerich Boltà, directora general de Currículum i Personalització; per la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física, el Sr. Eduard Inglés Yuba, director de l'INEFC (i col·legiat COPLEFC 13224), mentre que pel COPLEFC, el Sr. Pere Manuel Gutiérrez, com a president i col·legiat 8570, donarà la benvinguda i moderarà les intervencions.

Així mateix, un dels convidats serà Fran Flórez de la Sierra, professor d'Educació Física a la comunitat d'Astúries, que va encendre l'espurna del Dia de l'Educació Física al Carrer (DEFC) ara fa una dècada, el 2011, concretament al poble de Laviana, amb la voluntat de sumar-se al Dia Mundial de l'Activitat Física.

A l'acte, a més de l'explicació de les diverses modalitats de participació i la multiplicitat de públics que hi poden prendre part, els representants d'Educació i de la SGEAF de la Generalitat en faran la valoració respectiva, així com també el president del COPLEFC, mentre que es tancarà la trobada amb la lectura del Manifest del DEFC 2021, que resumeix l'esperit d'aquesta proposta que a Catalunya es du a terme des del 2016 i que –amb dades del 9 d'abril– ja aplega 144 centres educatius de tot Catalunya, i un volum d'alumnes inscrits que voreja els 25.000, però amb el repte "educatiu" i "esportiu" de veure si es pot assolir o superar el total de l'any passat, que va ser de 48.114 participants, corresponents a 253 centres.

DEFC-PresentacioInstitucional21.jpg (26 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.