Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

I el nom és... educador físic esportiu

El darrer ple del Consejo COLEF va aprovar, entre altres qüestions, la denominació de la professió

El 16 de desembre passat va tenir lloc un ple extraordinari del Consejo COLEF, que es va fer a la seu del Consell Superior d'Esports, a Madrid, amb un ordre del dia amb continguts de gran abast, com són els referents a l'ordenació professional, després de la tasca prèvia del GTOP (Grup de Treball sobre Ordenació Professional) i, complementàriament, la valoració del document sobre la denominació de la professió i l'aprovació subsegüent.

El ple del Consejo COLEF és el màxim òrgan de govern, que acull els presidents o vicepresidentes, si s'escau, dels consells autonòmics, els membres de la Comissió Permanent i els representants nacionals de les seccions col·legials. En total, es tracta d'un grup de 49 membres. Per la incidència en el conjunt de tots els col·legis a l'Estat, el COPLEFC hi pren part amb deu vots.

I un dels resultats d'aquesta trobada ha estat l'aportació de la nova denominació dels professionals del col·lectiu com a educadors físics esportius. Es tracta, sens dubte, d'una demanda històrica del col·lectiu utilitzar una etiqueta identificadora, amb la qual serà més fàcil de fer-nos veure i identificar.