Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Eliminació de la violència envers les dones

El COPLEFC se suma un any més contra una xacra dissortadament viva a la nostra societat. No podem parar

La Generalitat de Catalunya, juntament amb les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l'Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis i la Delegació del Govern espanyol a Catalunya fan una crida a la qual el COPLEFC no ha dubtat a sumar-se des del primer moment, així com 150 entitats i associacions més del món de l'esport. Tots junts hem de renovar el ferm compromís per erradicar les violències masclistes. Només es pot estimar des de la llibertat, la igualtat i el respecte.

I per això  convoquem tota la societat, el dia proper 25 de novembre, a les 12.00 h del migdia, a fer un minut de silenci. Des del COPLEFC, no solament esperem que s'hi afegeixi la ciutadania, sinó també especialment totes les i els professionals vinculades al món de l'esport, així com entitats i associacions, perquè no hem d'aturar la reivindicació del rebuig absolut a qualsevol actitud masclista envers les dones fins que desapareguin, i per tant, cal que s'identifiquin i es denunciïn les agressions.

El Manifest del món de l'esport (de poc més d'un minut de durada) vol ser, precisament, un element més de conscienciació i denúncia. Promogut pel Consell Català de l'Esport, el Col·legi fa una crida als professionals i les entitats esportives on duen a terme activitats a sumar-se a aquest compromís. Per això facilitem l'enllaç al formulari, on es pot formalitzar l'adhesió de l'entitat, centre educatiu, universitat, empresa o administració al Manifest del món de l'esport 25N 2021.

Des de l'esport, exigim tolerància zero amb els agressors masclistes i exterioritzem el nostre crit més unànime i conscient contra les seves violències. Igualment, instem a fer ús de les etiquetes #esportcat i #25N a les xarxes socials, per mostrar la diversitat d'actes de solidaritat i alhora de rebuig.

La lectura pública del Manifest del món de l'Esport es pot fer fins al 29 de novembre, ja sigui en activitats fisicoesportives d'àmbit escolar, federat o universitari, de competició o de lleure.

Es pot disposar dels materials divulgatius (cartells, banners, gifs...) aquí i així difondre el missatge del 25N als entorns de cadascú, juntament amb la publicació de fotos i vídeos personalitzats des dels espais de difusió i xarxes socials, sempre amb les etiquetes #esportcat i #25N.

El COPLEFC, per una vida i un esport lliure de violències masclistes

Es pot consultar la aquí la llista d'entitats adherides, amb dates, activitats esportives i llocs de tot Catalunya on el Manifest es llegirà en públic.
25Nov-DiaIntContraViolenciaDonesEsport-02.jpg (280 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.