Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El COPLEFC participa, organitza i promou el 8M

El Col·legi se sent interpel·lat en la igualtat de gènere i està assumint protagonisme al sector per fer-ho realitat

II-TrobadaDebatDONAPasEsport190307-Retallat.jpg (224 KB)
Al voltant del dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, el COPLEFC novament col·labora amb la seva aportació perquè tingui més ressò social. Així, avui mateix, dia 7, participarà en l'acte que es durà a terme a l'Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals, com a membre de la seva Comissió de Dones i Igualtat, en què està representada per la secretària del Col·legi, Elisabeth Boloix, que llegirà una fragment del decàleg El nostre clam per l'equitat (enllaç).

Des del territori, concretament a Girona, el COPLEFC participa avui també, per segon any consecutiu, a la trobada de debat "DONA un pas per l'esport" (enllaç), en col·laboració amb l'EUSES, i promou la VII Jornada de l'Esport Femení (enllaç) que tindrà lloc el proper diumenge, 10 de març, en un espai cèntric de la capital. A Tarragona, la Delegació del Col·legi col·labora amb el Consell del Tarragonès i s'està duent a terme del 2 al 10 de març la IX Setmana de la Igualtat: Dones i Esport 2019 (enllaç), caracteritzat per múltiples activitats de pràctica esportiva, com la millor manera de promoure l'esport femení i de fer-ho també tenint en compte la potenciació del vessant familiar de l'esport.

A més a més, el COPLEFC coorganitza juntament amb la Comissió d'Economia i Finances de l'Esport del Col·legi d'Economistes de Catalunya el proper 12 de març, el debat "Nous rIntercollegial-8Març.png (285 KB)eptes de l'esport femení" (enllaç), amb la participació de la secretària d'Estat per a l'Esport i presidenta del CSD, María José Rienda, juntament amb esportistes de diverses disciplines: Paloma Fernández, Anna Godoy, Jessica Vall i Natàlia Via Dufresne, i amb la vicepresidenta de la Comissió d'Economia i Finances de l'Esport com a moderadora.

La tasca del COPLEFC, però, no es limita a aquests dies, sinó que és un plantejament que vol incidir en la conducta social al nostre sector al marge de la data. En aquest sentit, des del Col·legi s'han impulsat un parell de documents de referència, com són La igualtat en Joc. Guia de bones pràctiques de gènere en els estudis de la família de les Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE) (enllaç) i també el Decàleg per incorporar la perspectiva de gènere (enllaç), en tots dos casos amb autores de referència en aquest àmbit, com són les companyes col·legiades Pedrona Serra, Susanna Soler i Anna Vilanova.

  FX(18-11-21)Decaleg-Gener-ProfesINEFC-Criteri-Sense-ISNN-001.jpg (117 KB)CARTELL SETMANA IGUALTAT 2019.jpg (199 KB)