Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El COPLEFC facilita als col·legiats poder exercir a estacions d'esquí d'FGC

Les gestions del COPLEFC han aconseguit facilitar als col·legiats la llicència per exercir a les estacions d'esquí de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC)

Enguany la temporada de neu ha començat abans que altres anys i sembla que la meteorologia permetrà que sigui favorable. En qualsevol cas, els col·legiats amb certificat –emès pel Col·legi–  de formació complementària i experiència professional en la modalitat d'esquí/snowboard podran gaudir de la llicència corresponent per exercir a les estacions d'esquí gestionades per l'empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat. Concretament, FGC gestiona les estacions de La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Port Ainé i Espot (vegeu les cinc estacions). D'aquesta manera queda desbloquejada la problemàtica detectada la temporada passada respecte dels col·legiats amb formació i experiència en esquí/snowboard als quals es negava el forfet de professor d'esquí a les estacions d'esquí gestionades per FGC. 

Recordem que la Llei 3/2008 estableix que els llicenciats/graduats en CAFiE, per exercir de monitors, entrenadors i directors en llocs o espais que impliquen un risc intrínsec, com en aquest cas les activitats a la neu, necesiten una acreditació de formació i experiència complementària. Com que l'Ordre que ha de regular aquesta acreditació no s'ha desplegat, encara no es poden determinar els mínims establerts i en quins nivells professionals es poden exercir aquestes professions. I per tant, mentrestant quedaria a criteri del professional i l'empresa contractant. Davant d'aquesta situació d'incertesa, els responsables d'FGC van denegar l'accés als col·legiats malgrat disposar de formació i experiència en esquí/snowboard.

Gràcies a les gestions efectuades des del Col·legi, hem aconseguit que el Consell Català de l'Esport, mentre no s'aprovi i es publiqui l'Ordre de mínims establerts, autoritzi aquells professionals col·legiats que disposin d'un certificat emès pel COPLEFC on consti tota la formació i experiència complementària en la modalitat d'esquí/snowboard a gaudir de la llicència de professor d'esquí/snowboard necessària per exercir a les instal·lacions de FGC.