Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El Col·legi batega als territoris

05/12/2017

Lleida Tarragona Girona

Girona, Lleida i Tarragona van fer aquest cap de setmana passat la trobada col·legial anual

La Junta de Govern ha situat com una aposta estratègica de gestió del Col·legi la dinamització de l'activitat des de les diverses delegacions. Com també la voluntat que hi hagi un increment en la participació i relació entre els col·legiats. Per això aquest és el segon any que a totes les delegacions se celebra una trobada col·legial. Enguany, a més, dos fets són el centre d'atenció en les reunions: d'una banda, la voluntat de convertir el COPLEFC en la veu de tots els professionals de l'activitat física i de l'esport, qüestió que se sintetitza en la incorporació dels associats, figura ja prevista als estatuts, i, en segon lloc, l'esforç informatiu que s'està desplegant mitjançant les noves maneres de comunicar, com són les xarxes socials, un nou web, a més d'una imatge moderna i explícita de les nostres vessants professionals que ens situï en ple segle XXI, a l'avantguarda de la defensa de la qualitat professional i de la garantia per a la ciutadania en la prestació de serveis del nostre àmbit.
DelGirona_2017_3761.jpeg (1.91 MB)                          Un moment de la trobada a Girona.

Amb tot, a cada territori, hi va haver les seves peculiaritats. La Delegació de Girona, on es va dur a terme la primera de les reunions territorialitzades, la reunió es va fer al centre de la ciutat, i a més dels temes destacats d'enguany, també hi va haver el reconeixement als jubilats de la zona i als que porten més de 25 anys de col·legiació. Al final, com sempre, hi va haver un espai de relació i foto de família, per deixar constància de l'estona compartida.

Per la seva part, a Lleida, el territori amb més extensió, la Junta també va ser-hi present i va donar a conèixer al grup de col·legiats reunits les novetats que s'estan produint i quines són les aspiracions com a Col·legi en el futur, que ha d'aprofitar tots els mitjans de comunicació per mantenir-nos connectats i facilitar treball en xarxa en el casos que convinguin. Un moment molt emotiu de l'acte va ser quan els fills d'Emili Vicente, mort fa pocs mesos, van recollir la insígnia pels més de 25 anys de col·legiació. Des d'aquí també manifestem el nostre condol a la família.
DelLleida-20171201.jpg (195 KB)                          Foto de família de la trobada de la Delegació a Lleida.

Per últim, la Delegació de Tarragona va decidir, al seu torn, descentralitzar també la trobada i va desplaçar-se a Amposta, on va facilitar una matinal per visitar l'EUSES Terres de l'Ebre i s'hi va fer la presentació de la marca TEAm (Turisme Esportiu Amposta) i la visita al Centre de Tecnificació Esportiva. Una sessió que va acabar amb un bon àpat.

DelTarragona-20171203.jpg (262 KB)                           Els participants a la trobada col·legial a Amposta.


Trobada col·legial a Barcelona

Ara ja només resta la trobada que es farà el proper dia 12 de desembre al Museu Olímpic i de l'Esport (a l'Estadi Olímpic de Montjuïc de Barcelona), on també se seguirà el mateix guió que a les trobades territorials.

En aquest cas, però, a més a més hi haurà una sessió informativa sobre les properes oposicions que ha convocat el Departament d'Ensenyament. Cal recordar que per a l'assignatura d'Educació Física a Secundària s'han convocat 81 places. Així, a les 17 h els nostres companys Carles González (professor de l'INEFC Barcelona) i Albert Ramírez (inspector del Departament d'Ensenyament), explicaran els passos i les gestions necessàries per presentar-s'hi, a més de resoldre qualsevol dubte que es plantegi.


I al gener...

Complementant aquesta tasca feta a les delegacions, el dia 31 de gener de 2018, el COPLEFC es presentarà en societat a Barcelona, amb el desig de donar a conèixer públicament el nou caràcter de Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i de l'Esport de Catalunya.

Un acte que es durà a terme a la Fàbrica Moritz Barcelona, un espai modern per explicar que els col·legiats han de liderar i estirar els altres professionals existents amb formació oficial reconeguda que compleixin els requisits d'una irrenunciable de formació de qualitat i que també han de tenir unes responsabilitats ben delimitades. Sens dubte, és el que reclamen els nous temps: superar les titulacions i aprofundir en les competències.