Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Com actuar davant situacions íntimes conflictives

El COPLEFC convoca experts de diversos àmbits per debatre les mesures de prevenció de conflictes sobre la intimitat

El proper dia 24 de novembre (Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès, a les 16.30 h) es durà a terme una sessió en què es debatrà de quines pautes, mesures i protocols d'actuació disposen els professionals de l'activitat física i l'esport en situacions de caire íntim que puguin afectar els abusos sexuals, especialment en el tracte amb menors.

El nostre àmbit professional treballa amb el cos, la qual cosa comporta molt fàcilment el contacte personal. Igualment, hi ha espais compartits que poden ser generadors de conflicte, com ara els vestidors. Aquestes característiques peculiars, sumades a una de gran prevenció i alarma social provocada per la continuïtat de notícies sobre abusos sexuals, fan que el Col·legi cregui necessària la possibilitat de facilitar pautes, mesures i protocols que preservin la professionalitat dels col·legiats i associats.

Per aquest motiu, el COPLEFC ha convocat els Mossos d'Esquadra, cos que aportarà l'estat de la qüestió i el plantejament de la situació des del sector policial. També hi seran presents la Fundació Esportsalus, entitat que dona resposta a les necessitats socials actuals a través del disseny i la prestació de programes de formació, prevenció, assistència i reinserció en els àmbits psicològic, mèdic i social, i finalment la Fundació Vicki Bernadet, que centra la seva activitat a l'atenció integral, així com la prevenció, formació i sensibilització respecte dels abusos sexuals infantils específicament.

L'acte serà presidit pel regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Eloi Rovira, juntament amb el president del COPLEFC, Pere Manuel (col. 8570). I hi intervindran:

-L'agent Araceli Serrano, dels Mossos d'Esquadra.

-La psicòloga Vanesa Fernández, de la Fundació Esportsalus.

-Pilar Polo, de la Fundació Vicki Bernadet.

Tot seguit hi haurà un torn obert de paraules, per resoldre dubtes concrets i exposar situacions sobre el tema, juntament amb possibles propostes.

Per a més informació, clica aquí.

Per assistir-hi cal emplenar la inscripció gratuïta.

POSTER-02.png (896 KB)